Spruitjescurry

Recept voor een heerlijke Spruitjescurry.

Ingrediënten

  • 1  ui fijngesneden
  • 2 el olie
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • Stukje verse gember, geschild  en gehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl mosterdzaad
  • 2 tl pittige kerrie
  • 150 gram linzen
  • 750 ml groentebouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 zoete aardappelen, geschild enin blokjes
  • 200 gram spruitjes, gehalveerd
  • koriander

Bereiding

  1. Verwarm 1 el olie in een grote diepe pan en fruit daarin de ui.
  2. Voeg de gember en knoflook toe en bak even mee.
  3. Roer de specerijen er door tot de mosterzaadjes beginnen te springen.
  4. Roer er de linzen, bouillon en kokosmelk door en laat 15 minuten sudderen.
  5. Voeg de stukjes zoete aardappel toe en bak 15-20 min. mee.
  6. Stoom de spruitjes beetgaar.
  7. Verhit in een andere diepe pan de andere 1 el olie en roerbak de spruitjes tot ze licht beginnen te kleuren.
  8. Roer de spruitjes door de curry, samen met de koriander.

Lekker met zilverlviesrijst.

 

06-12235673 Stuur een mail
Vragen?