Pittige spitskool met bonen en tomatensaus

Recept voor pittige spitskool met bonen en tomatensaus. Geschikt voor 4 personen. 

Aantal personen

  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 kleine spitskool (400-500 gram), dikste nerven verwijderd en in reepjes gesneden
  • 50 tot 100 ml groentebouillon
  •  1 blikje limabonen
  • 1 blikje zwarte bonen
  •  1 blik tomatenblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel sambal of tabasco
  • ¼ theelepel gerookte paprikapoeder hot, ¼ theelepel gerookte paprika zoet

Bereiding

  1. Verhit op middelhoog vuur een scheutje olie in een grote diepe pan en fruit de ui tot hij glazig is. Voeg de knoflook toe en bak die even mee.
  2. Doe nu ook de spitskool en een beetje van de bouillon in de pan en laat de kool in ongeveer 10 minuten gaar stoven. Schep de kool af en toe even om.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
  4. Voeg nu de rest van de bouillon (afhankelijk hoe dik je de saus wilt hebben), de bonen en tomaten toe en laat het geheel nog 5 minuten stoven.
  5. Voeg tot slot de sambal of tabasco en gerookte paprika toe.

Serveer dit gerecht eventueel met zilvervliesrijst, boekweit of een andere graansoort. Ook lekker met puree van zoete aardappel of frietjes van zoete aardappel uit de oven.

Peulvruchten bevatten veel gezonde voedings- en bouwstoffen. Zo bevatten ze veel vezels, ijzer, eiwitten, weinig calorieën en geven ze lang een verzadigd gevoel.

 

06-12235673 Stuur een mail
Vragen?