Penne stoofpotje

Recept voor een penne stoofpotje. Geschikt voor 4 personen.

Aantal personen

  • 4 personen

Ingrediënten

  • potje biologische kidneybonen (afgespoeld)
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 3 winterwortelen
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 4 theelepels groene pesto
  • 100 gram volkoren penne
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 ml groentebouillon

Bereiding

  1. Snijd de ui fijn.
  2. Snijd de champignons door de helft (grote champignons in vieren) en de wortel in kleine stukjes. Spoel de kidneybonen af in een zeef onder koud stromend water.
  3. Fruit de ui in de olie.
  4. Verhit de olijfolie in een pan en bak de wortel tot ze wat zachter begint te worden (eventueel wat water toevoegen als het aanbakt).
  5. Voeg de champignons toe en bak even mee.
  6. Voeg de bouillon, tomatenblokjes en de kidneybonen toe en breng aan de kook.
  7. Kook de penne gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Roer de pesto en de penne door het gerecht.

Strooi eventueel wat Parmezaanse kaas of andere kaas over het gerecht.

 

 

 

06-12235673 Stuur een mail
Vragen?