Wat is natuurvoeding?

Natuurvoeding bestaat uit pure onbewerkte (biologische) voedingsmiddelen, waarbij rekening wordt gehouden met het welzijn van de dieren, de aarde en de mens.”

EKO - BIOLOGISCH - DEMETER

Biologisch geteelde gewassen groeien in een natuurlijk tempo, waardoor de planten minder gevoelig zijn voor ziekten en plagen. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt.

Ook het gebruik van genetisch gemanipuleerde organismen (gentech) is binnen de biologische land- en tuinbouw niet toegestaan. Door gebruik te maken van vruchtwisseling blijft de aarde bovendien vruchtbaar.

Bij de dieren staat de natuurlijke gezondheid (geen antibiotica) en het welzijn centraal.

Deze manier van omgaan met planten en dieren geeft een aanzienlijk verschil in smaak en voedingsstoffen. Uit onderzoek is gebleken dat biologische groenten vaak meer voedingsstoffen bevatten. Zie deze link voor redenen om te kiezen voor biologische voedingsmiddelen.

Natuurvoeding & Calorieën

Natuurvoeding kijkt verder dan calorieën en legt de nadruk op voedingsstoffen. Misschien ben je gewend om  bewerkte en kant-en-klaar maaltijden te gebruiken. Daarmee vul je je lichaam wel, maar je voedt je lichaam niet. Hierdoor krijgt je lichaam op een gegeven moment een tekort aan voedingstoffen. Je lichaam probeert dit te compenseren door de stoffen uit je eigen cellen en weefsels te halen, met als gevolg moeheid, haaruitval, broze nagels en … overgewicht.

Het westen & chronische ziektes

In onze Westerse maatschappij hebben veel mensen één of meer chronische ziekten. Chronische ziektes kunnen mede worden veroorzaakt door je leefstijl en dus ook je voeding. Zoals Hippocrates al zei:  ‘Uw voeding is uw geneesmiddel, uw geneesmiddel is uw voeding’.

Natuurlijke biologische voeding is te herkennen aan de volgende keurmerken op de verpakkingen:

eko_groot of  EuroEko  voor biologische producten

en logo_demeter_rgb voor biologisch-dynamische producten.

06-12235673 Stuur een mail
Vragen?