Linzen in kokossaus

Recept voor linzen in kokossaus. Geschikt voor ruim 2 personen. 

Aantal personen

  • (ruim) 2 personen

Ingrediënten

  • 1 cup rode linzen
  • 1 ui
  • Pepervlokken/chilivlokken (naar smaak)
  • 2 theelepels kerrie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 blik tomatenblokjes (zonder toevoegingen)
  • 1 stronk broccoli
  • 120 gram zilvervliesrijst

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kook de linzen in ongeveer 20 min. In ruim water gaar.
  3. Snijd de broccoli in kleine roosjes en stoom de broccoli in een stoompan beetgaar.
  4. Spoel de linzen af in een vergiet onder koud stromend water.
  5. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  6. Fruit de ui met de kerrie en de peper-/chilivlokken in de olie. Voeg de kokosmelk en de tomatenblokjes met het vocht toe en laat de saus 10 minuten koken.
  7. Schep de linzen en de broccoli er door.
  8. Serveer met de zilvervliesrijst of meng de zilvervliesrijst door het gerecht.

 

06-12235673 Stuur een mail
Vragen?