Harira (Marokkaanse soep)

Harira (Marokkaanse soep).

Ingrediënten

  • 1 eetlepels olijfolie
  • 1,5 kg verse gepureerde tomaten (of 3 verse tomaten en een half blik tomaten)
  • 1 bosje selderij fijngesneden
  • Half bosje koriander en een half bosje platte peterselie fijngehakt
  • 2 uiengesneden
  • Potje biologische kikkererwten, afgespoeld met koud water
  • 1 stengel bleekselderij fijngesneden
  • 50 gram bruine linzen, afgespoeld met koud water
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl verse peper
  • 1 liter groentebouillon

Extra nodig: staafmixer of keukenmachine

Bereiding

  1. Pureer met een staafmixer de tomaten
  2. Verwam de olie in een soeppan en bak hierin de ui en de bleekselderij. Bak de knoflook heel even mee.
  3. Doe de specerijen en de selderie er bij en bak heel kort even mee.
  4. Voeg de gepureerde tomaten en de groentebouillon toe.
  5. Voeg de linzen toe en breng aan de kook.
  6. Laat de soep zachtjes koken totdat de linzen gaar zijn.
  7. Voeg de kikkererwten en de peterselie toe en laat nog even kort koken.
  8. Voeg als laatste de verse koriander toe.

Voor een meer gebonden soep: meng een beetje bloem met water (goed mengen, zonder klonten) en voeg toe.

 

06-12235673 Stuur een mail
Vragen?