Wat is overgewicht?

Overgewicht houdt in dat de energie-inname meer is dan het energieverbruik.”

Kort gezegd: er komen meer calorieën je lichaam in dan er calorieën verbruikt worden door je lichaam.

Als gewichtsconsulente kan ik je helpen een gezond (op basis van natuurvoeding) en bij jou passend gewicht te verkrijgen. Ik doe dit niet door het constant tellen van calorieën of door je op een dieet te zetten. Het is niet de bedoeling dat je het idee krijgt dat je “niets meer mag eten”. Het uitgangspunt is juist lekker en gezond eten. Hierbij gooien we niet in één keer je oude voedingsgewoontes in de prullenbak, maar kijken we waar we ongezonde voedingsmiddelen kunnen vervangen door (lekkere) gezonde voedingsmiddelen. Kleine veranderingen hebben soms al een groot effect! Het doel is het aanleren van een gezond, gevarieerd en smakelijk eetpatroon, waarbij het afvallen als vanzelf gaat. Eten moet leuk en lekker zijn!

Het begeleidingstraject bestaat uit  10 bijeenkomsten en is gericht op het in stappen veranderen van je leefstijl en voedingspatroon waarbij zoveel mogelijk wordt gekozen voor pure en gezonde voedingsmiddelen.

Gedurende 10 bijeenkomsten/gesprekken, waaronder een intakegesprek van 60 tot 90 minuten en  9  vervolgconsulten van 30 minuten, leer je stapsgewijs je eetgewoonten en leefstijl te veranderen.

Tijdens  iedere bijeenkomst ontvang je tips, recepten, menu suggesties en bespreken we de problemen waar je eventueel tegenaan loopt.

Je kunt ook zelf kiezen hoe vaak en wanneer je begeleid wil worden door na het intakegesprek het aantal vervolgconsulten zelf te bepalen.

06-12235673 Stuur een mail
Vragen?